Разбиха група, печатала фалшиви пари и документи

Спецпрокуратурата и ГДБОП разбиха група, която се е занимавала с фалшифициране на пари и с мащабни документни измами. 

До момента се знае, че организираната престъпна група е работила на територията на цялата страна поне от началото на 2019 г. Шестима души са задържани на 15 ноември, съобщава Нова телевизия. Сред членовете на групата има мъж и жена, които живеят на семейни начала, както и баща и дъщеря. Мъжете в тази група са комуникирали помежду си чрез своите жени, които освен това са изпълнявали и ролята на куриери. Тези шестима арестувани са криминално проявени, а единият от тях е лежал и в затвора.  

 „Групата е действала от началото на 2019 година в две направления – неистински документи за самоличност и фалшиви пари”, заяви Сийка Милева, говорител на спецпрокуратурата.

„Групата е имала възможност да изработи почти всякакъв документ”, уточни старши комисар Стоян Темелакиев, зам.-директор на ГДБОП.

„Цената варирала в зависимост от поръчаното количество и качество. Както и националността. Имало ценоразпис. Например за книжка 300 лева, за чуждестранна шофьорска книжка – 350 евро”, обясни Милева.

Мерките за неотклонение на шестимата вече са гледани от Специализирания наказателен съд. Трима остават в ареста, един е домашен арест, а един под парична гаранция, шестият е освободен без мярка за неотклонение.

В края на юни спецчастите разбиха и печатница за фалшификати. През последната година това е поне третият подобен случай – с фалшиви лични карти, шофьорски книжки и копия на документи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *