Пуснаха под парична гаранция 4-ма от 6-имата задържани при акцията за наркотици в Гоце Делчев

Днес по искане на Районна прокуратура – Гоце Делчев бяха разгледани мерките за неотклонение на четирима от шестимата задържани при полицейската акция срещу наркоразпространение в Гоцеделчевско. Дежурният съдия определи парични гаранции – 600 лв. на А. Ц., по 500 лв. на Д.К и Г.Т., и 400 лв. на С.Г. Определенията подлежат на обжалване пред Окръжен съд – Благоевград.

Припомняме, че шестима мъже бяха арестувани при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” и РУ – Гоце Делчев при ОДМВР – Благоевград. В хода на операцията са извършени претърсвания в 11 обекта, находящи се на територията на общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен.

Проверени са жилища и имоти на шестимата задържани, а също и 5 автомобила, ползвани от тях. В частен дом, находящ се в град Гоце Делчев, обитаван от 39-годишен мъж, е открито помещение, специално пригодено като наркооранжерия. Иззети са около 13.5 килограма зелена тревиста маса и съцветия, реагиращи положително на канабис, и оборудване за отглеждането му. В хода на работата по случая в друго помещение в жилището е намерена и иззета около 63 г суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала на канабис.

В жилище в  Гоце Делчев, обитавано от 45-годишен мъж, е открит около 1 килограм канабис. Иззети са около 131 бр. различни по вид и калибър боеприпаси, за които не са предоставени необходимите документи за съхранение и притежание. Намерени са също и парични суми.

В частен дом в Гоце Делчев, обитаван от 37-годишен, са иззети мобилни апарати и документи от леки автомобили. Проверена е къща за гости, находяща се в село Тешово, стопанисвана от лицето, където са открити около 2.5 грама канабис, пластики от СИМ карти и мобилен апарат. Проверена е и втора къща в селото, стопанисвана от същия, като от там полицейските служители са иззели около 1 килограм суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис.

От частен дом на 31-годишен, находящ се в с. Мосомище, са изети лаптоп, мобилен апарат, СИМ карта, флаш памет и електронна везна.

Действията на полицейските служители са продължили на територията на с. Гърмен, където в бивша стопанска сграда, стопанисвана от 35-годишен, е открито специално пригодено помещение за наркооранжерия. Иззети са около 47 грама зелена тревиста маса, пластмасови кофички, чаши от кафе със засадена зелена тревиста маса и оборудване за отглеждането й. Иззети са също и мобилен апарат, СИМ карта, лаптоп и флаш памет. От полицейските служители в селото е проверена и къща, обитавана от лицето, като е намерено и иззето оборудване за отглеждане на канабис и мобилни апарати.

В хода на специализираната полицейска операция, в землището на с. Пирин са открити да се сушат около 30 бр. канабисови насаждения. По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което от шестимата задържани като обвиняеми са привлечени само четирима.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *