Разбиха цех за нелегално пакетиране на кафе до Югозападна митница

Цех за нелегално пакетиране на нескафе бе разбит при акция на благоевградската полиция. Криминалистите действали по сигнал и в четвъртък при проверка на помещение на ул. „Покровнишко шосе“ в района на Югозападна митница се натъкнали на машини за пакетиране и опаковки с марката на известна марка кафе. На място е заварен управителят на склада, гръцки гражданин, който е задържан с полицейска заповед за 24 ч.

Помещението е било наето от фирмата на двама гърци, чието седалище е с адрес в Благоевград. Дружеството с капитал от 100 лв. е собственост на Йоанис Христос и Николаос Константинис и е било регистрирано в края на миналата година. Разследването по случая продължава под надзора на Районна прокуратура, която е информирана за предприетите претърсвания на адресите.

Предстои да се прецизира обвинението, което най-вероятно ще бъде за престъпление, свързано с авторското право, тъй като е разпространявано кафе с името на марка без разрешението на фирмата, която е патентовала търговското наименование.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *