HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Разбраха защо се запали 3-ет. сграда на ул. “П. Дрангов”! Домашната ракия се взривила като буре с барут, огнеборците с щанги изравят занамарен хидрант

Голям пожар избухна през нощта в 3-етажна жилищна сграда в Благоевград и остави 6 семейства на улицата. Огненият инцидент стана в кооперацията на ъгъла между ул. “Полк. Дрангов” и ул. “Ел тепе”, но за щастие се размина без пострадали. Виещите се от покрива пламъци били забелязани от дежурен полицейски патрул, който в 2.46 ч. подал сигнал за пожара. На място пристигнали 2 екипа с огнеборци, които започнали да будят спящите хора и да ги евакуират, след което отцепили района и се заели с потушаването на огъня. По-късно дошла и трета пожарна кола.
“Гледката беше страховита, пламъците бяха обхванали покрива, започнаха да падат парчета от стряхата, климатици. Пожарникарите се чудеха откъде да започнат”, разказа бившият шеф на РЗБОП – Благоевград полк. Александър Костов, който живее в отсрещната къща. Той изкарал цялата нощ навън заедно с хората от горящата кооперация.
Гасенето било затруднено от занемарен хидрант, наложило се е огнеборците да го откопаят с щанги, за да достигнат до шахтите с вода.
На всеки етаж има по два апартамента, а на първия живее бившият служител в Магистрална полиция Огнян Велинов. На таванското помещение е имало дърводелска работилница на неговия баща с машини и 4 кубика дърва, които са превърнати в пепел. Като буре с барут подействала и домашната ракия, която хората си държали в туби на тавана. Огнената стихия е погълнала цялото им домашно имущество – печки, стари мебели и дрехи. Напълно е унищожена цялата покривна конструкция, която е около 400 кв.м.
След потушаването на пожара започна отстраняването на отломките. Огнян Велинов бе извикал вчера бригада хамали, на помощ му се притекоха и неговите приятели и колеги от полицията Георги Сотиров и Петър Милев. “Нямам представа каква е причината за пожара, но със сигурност не е неизправен комин, защото те са от бетон. Може би е нещо от елинсталацията”, каза Огнян Велинов, който сега работи в застрахователна компания. Той призна, че няма застраховка на къщата.
Съпругата му Каролина, която работи в Паспортна служба, се беше захванала с почистването на жилището.
След отстраняване на последиците от пожара предстои ремонт на сградата. “Лошото е, че времето се развали и трудно ще се работи”, коментираха хората.
“Вероятните причини за пожара са комин, техническа неизправност или проблем в елинсталацията. Това е в процес на установяване”, заяви директорът на пожарната служба в Пиринско инж. Георги Пармаков.
БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Огнян

    Пожарната, как е допустимо на тавана да има дърводелска работилница ? Пожароопасна !!!Вие сте виновни!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *