Разбра се кой е служителят на НАП, прибрал в джоба си 15 бона и как точно е осъществен подкупът

“Към настоящият момент няма данни за други прояви на този служител. Това е едно търговско дружество, на което обвиняемият служител на НАП е участвал в ревизиращият екип. Няма доказателства ревизионното производство да е приключило и да са установени данъчни задължения в размер на 800 000 лв. неплатени задължения. На среща с управителя на дружеството обвиняемият е обяснил, че след като са се запознали с дейността на дружеството, са се установили такива несъответствия, за които те биха могли да си затворят очите и да напишат акт в размер на 16-20 хил. лв. “. Това заяви в ефира на Нова телевизия градският прокурор на София Емилия Русинова.

По думите й към настоящия момент по досъдебното производство няма данни за други прояви на задържания Любомир Савов.

“Този служител работи в отдел “Ревизии”. Заедно с него е участвала и още една служителка на НАП, която се води ръководител на ревизията. Парите са предадени в автомобил, в който е осъществена срещата. Арестът е направен няколко минути след получаването на парите”, разкри Русинова.

“Парите не са преброени на място. Това е преценка на наблюдаващия прокурор и на разследващия. Те са органите, които са преценили как се извършват процесуално-следствените действия.  Наказанието, което може да получи обвиняемия, е до 10 години лишаване от свобода. Използвани са специални разузнавателни средства от всякакъв вид”, добави още градският прокурор на София.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *