РАЗВИТИЕ ПО СКАНДАЛЕН СЛУЧАЙ! Р. Димитров-Чората с предписание от ОДБХ да чипира минипонитата си, наранили 8-г. дете в парк Бачиново

В едномесечен срок популярният благоевградчанин Райо Димитров-Чората трябва да регистрира трите минипонита, да ги чипира и маркира. Това е отбелязано в предписанието, което инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните са издали при проверка във връзка с нараненото в събота 8-годишно момиченце в парк Бачиново. Детето бе прието в „Пирогов” със счупен от ритник на понито  череп, а майката Десислава Михайлова съобщи за медиите, че вчера е  изписано.

От общината се свързали с Чората в понеделник по обяд, Димитров им обяснил, че  пътува от Симитли, но така и не се обадил повече. Към 16 часа завчера служители от Общинска администрация го потърсили в хотела му, където вече полицаи от Първо полицейско управление му снемали обяснения, след като предишните два дни на смени по 8 ч. с колеги от Второ РУ охранявали минипонитата в парк Бачиново да не наранят и друг човек.

От общината информираха, че в показанията си Райо Димитров-Чората е обяснил, че животните му стоят затворени в обора, но някой е минал и защото нямало катинар, ги пуснал на свобода. До момента на собственика на минипонитата няма съставен акт или наказателно постановление.

Трите понита са се разхождали необезпокоявани в парка от 3 месеца, твърди охранителят Пламен Величков. По думите му кончетата са агресивни. „Отговорността първо е на собственика на животните, община Благоевград е определила реда за отглеждането на тези животни и местата, където не могат да бъдат пускани”, коментира Любен Милев – зам. кмет на община Благоевград.

Той припомни, че паркът е общинска собственост, а животните е трябвало да бъдат задържани. “Оборът, в който се отглеждат, е съвсем наблизо, селото е близо. Имало е и прасета в този парк”, каза зам. кметът.

Собственикът на животните ще бъде глобен с 500 лв. “Това не го притеснява, предвид неговото социално положение. Познаваме го и мисля, че същият човек няма да си вземе поука, затова ще търсим съдействие от правораздавателните органи”, заяви в тв интервю Любен Милев.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *