Раздвижете ума си с три лесни загадки

Помислете върху възприятията си. Изяснете си начина, по който светът около вас пребивава в мислите ви. Променете допусканията и предубежденията си. Вижте няколко интересни загадки, с които да тествате ума си:

1. Пол винаги лъже. Ричард винаги казва истината. Тогава кой от двамата казва: „Той твърди, че е Пол“?

2. Как бихте продължили изречението: „Защо да давате един долар за показалец за книга? Защо да не използвате………..?“ – Стивън Спилбърг

3. Шерлок Холмс и д-р Уотсън отиват на къмпинг. След обилна вечеря, придружена с бутилка вино, те се оттеглят да спят. Няколко часа по-късно Холмс бута с лакът своя верен приятел.

– Уотсън погледни към небето и ми кажи какво виждаш.

– Виждам милиони звезди, Холмс – отговорил д-р Уотсън.

– И какво е заключението ти?

Уотсън се замисля за минута, след което казва:

– Ами от астрономическа гледна точка това ще рече, че има милиони галактики, а може би и милиарди планети. Астрологически погледнато, Сатурн е в създездие Лъв. От позиция на науката за измерване на времето сега трябва да е три и четвърт. От метеорологична гледна точка подозирам, че утрешният ден ще е прекрасен. А чисто теологически – смятам, че Бог продължава да бъде всемогъщ, докато ние сме малка, незначителна част от Вселената. Ти какво мислиш, Холмс?

Какво отговаря Шерлок Холмс на д-р Уотсън? Ако и преди сте чували тази гатанка, приемете я за тест за изследване на паметта. Но ако никога не сте попадали на нея, приемете я като проверка на вашите умствени възможности.

Ето и отговорите:

1. Пол.

2. Долара.

3. Уотсън, какъв си идиот. Някой ни е отмъкнал палатката!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *