Разкол между клубен шеф и капитан, общински съветник в Благоевград, трови съблекалнята на „аржентинците“ от Падеш

Разкол между клубен шеф и капитан общински съветник трови съблекалнята на лидера в подгрупа „Струма-1“ на пиринската бундеслига „Спортист“ /Падеш/. За опитите отборът да бъде превзет отвътре и да се предизвика смяна на властта алармира възродителят на местния футболен тим след 33 г. забвение Кирил Цацов, който посочи с пръст инициатора на пуча Благовест Стоицов и изложи гледната си точка по скандала.

„Случаят, който се разшумя, е, че Благовест застана срещу моите добронамерени искания да напусне сдружението, докато е общински съветник, и да остане играч и капитан, той не прие. Капитанът дава всичко от себе си да върви отборът, винаги е на линия, дори болен и контузен е играл. Той е нужен на отбора и мой близък приятел. Мотивите ми за оттеглянето му от ръководството не са лични. Политически е ангажиран с хора, които внасят напрежение върху отбора, респективно върху мен. ФК „Спортист“ има страница, където изразяваме позиция на клуба, не сме срещу никого. Хвалим чиновници, вършещи своята работа, и критикуваме тези, които пречат и не работят, без цвят и “наши” и “ваши”, коментира К. Цацов, който вчера разкри допълнителни подробности за раздора, както и бъдещите си намерения.

„Приятели, заедно с напускащия Валери Николов, също член на сдружението, бях приготвил и своята молба за напускане. Тези дни ми писаха фенове, хора от Падеш, някои от чужбина, които не познавам лично. Най-впечатляващо обаче бе на двамата членове на НПО-то Краси Кьосев и Валери Мутавджиски. Те искрено ме молят да остана в името на отбора. След опит да направим компромиси единствено Благовест Стоицов не пожела. Той се е вкопчил в нещо, което не е създал, разбирам го. Трудно е да изградиш нещо, лесно е да го присвоиш. След екскурзия в Турция, където Благовест бе заедно с група общински съветници бизнесмени, един от тях “предизборно” искаше чрез него да спонсорира (1000 лв.) отбора. Аз обаче съм казал на срещи с депутат, както и пред кмета на общината, че сме независими, правим спортен проект и всеки дарител е с името си или фирмата. Някой е обещавал, че ще изстрелят Падеш в небесата, ще има пари, повече от предвидените в общинския бюджет, само трябва “да се отворим към едни хора и да бъдем с тях”. Един от тези съветници се “цани” за “висок пост” в общината и щял да помага. Общо взето, Благовест им трябва за някой глас от Падеш, после ще го забравят. Кирил Цацов обаче пречи, решиха и направиха “интрига” и тя е факт. Те това го могат. Последва заплаха за отбора, респективно срещу мен, че ще бъдем “унищожени”. Очевидно тези хора целят превземане на клуба с политически мотив, не мислят за доброто на отбора. Реших в името на всички, които стоят зад мен (много са!), че няма да напусна ФК „Спортист“ /Падеш/, продължавам борбата, която не е вече на спортния терен“, написа предводителят на „аржентинците“.

СТОЙЧО КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *