Разкриха престъпна група с участието на адвокатка и дъщеря й

Разбита е престъпна група, в която е участвала и адвокат. Групата е действала на територията на област Враца. Спецакцията е проведена на 5 март. Това стана ясно на брифинг на говорителя на главния прокурор Сийка Милева, ръководителя на спецпрокуратурата Димитър Петров, наблюдаващия прокурор Николай Димитров и Стоян Темелкиев от Главна дирекция за борба с организираната престъпност.

Престъпната група се е занимавала с различен вид измами – настаняване на възрастни хора в старчески домове, уреждане на дипломи от университети, фалшифициране на документи и други. Към момента на четиримата участници в престъпната група е наложена мярка за неотклонение – “задържане под стража”.

В групата е участвала действаща адвокатка от Враца, нейната дъщеря, която се е представяла за адвокат, и двама мъже, които са осъждани за различни видове измами.

„Единият участник от групата се преобразявал в различни роли – на студент, директор на старчески дом, преподавател в университет, асистент, прокурор. Участниците в групата казвали на пострадалите лица, че могат да уредят всякакви услуги и съответно искали пари за тези слуги, които никога не извършвали“, заяви прокурор Милева.

При претърсванията в апартаментите на участниците в групата са открити множество печати на всякакви институции, нотариуси и университети, празни бланки за дипломи, множество оръжия и боеприпаси, наркотично вещества готови за разпространение самоделно взривно устройство, съдържащо 400 грама тротил с прикачена към него батерия, магнит и механизъм за активация чрез дистанционно управление. Открита е и цифрова фреза,  предназначена за производство на монети от един български лев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *