HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Разлог и Гьорче Петров обменят 5-дневе опит в иновациите при енергийните източници

В Разлог започна 5 дневно обучение по проект „Изпълнение на образователни методи – “учене чрез правене” при обучението за оползотворяване на слънчевата енергия в основните училища”, с акроним „Направи и научи”, финансиран по програма Еразъм +. Официално събитието бе открито от инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, г-н Иван Гюров – заместник кмет по „Икономически и правни въпроси” и г-н Божко Стоянов – секретар на Община Гьорче Петров (Македония).

Обучението е част от дейностите на проекта и има важната роля учителите от ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, с. Баня, община Разлог (България) и ОУ „МирчеАцев” (Македония) да придобият нови и по-добри знания за възобновяемите енергийни източните. Целта  е след  проведеното обучение  е да бъдат въведени нови образователни методи в основните училища за преподаване на извън класен материал за ефективно използване на слънчевата енергия.

Изпълнението на дейностите по проекта ще доведе до създаването на мрежа от преподаватели за бъдещо сътрудничество и ще успее да  свърже учители от различни държави. Проектът дава възможност децата и младежите в основните училища да научат повече за слънчевата енергия и да растат по-информирани за жизненоважната роля на слънчевите панели в променящия и зависим от електрическата енергия свят.

Паралелно с дейността по обучение на учителите, представители на Община Разлог (България) и Община Гьорче Петров (Македония) работят в партньорство по създаване на документ за  стратегическо партньорство за иновации и обмен на добри практики в сферата на образованието между двете общини. Стратегическото партньорство ще даде голям принос за повишаване на качеството на основното образование, както и за повишаване на капацитета на учителите.

Основната цел на проекта е чрез практическо обучение учениците от основните училища да научат повече за възобновяемите енергийни източници, използването и популяризиране на слънчевата енергия, както и за самото производството на енергия. Очаква се повече от 300 ученици да повишат знанията си за възобновяемите енергийни източници и да бъдат включени в дейностите по проекта.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *