Разлог чества Деня на Съединението

Днес се навършват 132 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. 6 септември  1885 г. е една от бележитите дати в новата българска история. На този ден се случва едно от най-дръзките и най-достойни събития в развитието на българската държава.

Разлог отбеляза Деня на Съединението с честване пред паметника на Васил Левски. Слово изнесе директорът на Исторически музей-гр. Разлог Христина Манова. „Съединението е една от най-славните и достойни страници от българската история. То не е само спонтанна и справедлива корекция на Берлинския конгрес. Съединението е доказателство за волята и стремежа на народа ни да живее в свободна и обединена България“-каза в словото си г-жа Манова. Венци и цветя поднесоха пред паметника на Васил Левски в Разлог кметът на общината инж. Красимир Герчев, председателя на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, общественици, политически партии, признателни граждани.

Организатори на мероприятието са Община Разлог и Исторически музей-гр. Разлог, а в тържеството участие взеха деца от СУ „Братя Каназиреви“, гр. Разлог.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *