Топ теми

Разложанинът Р. Парапунов пристига последен от Хавай за Лигата на нациите, двама негови съграждани се отказаха от бонуса 1 млн. долара за титла

Разложанинът Радослав Парапунов пристига последен на лагера на волейнационалите, които се готвят за участието си в Лигата на нациите от 28 май в италианския курорт Римини, където отборите ще бъдат в условията на „балон“ като предпазна мярка срещу коронавируса. Младият диагонал е ангажиран с мачове в колежанското първенство на САЩ с тима на университета Хавай и ще се присъедини към трикольорите на 15 май. Неговите съграждани Петър Каракашев и Радослав Попов, които също влязоха в списъка на селекционера Силвано Пранди, отклониха поканата, изтъквайки като мотив „семейни причини“, но анонсираха намерението си да откликнат на евентуални повиквателни за финалите на европейското първенство през септември. Със седмица закъснение се включва в заниманията капитанът Цветан Соколов заради дентална операция и посрещачът Георги Петров, на когото беше дадена допълнителна почивка след спечелването на сребърните медали с „Шомон“ в суперлигата на Франция. Шанс за дебют с националната фланелка отново получават играчите на „Марек“ Светослав Станков и Светослав Иванов, които тренират с първия отбор на родината от миналото лято, но все още нямат официален мач.

Шефът на федерацията Любо Ганев обяви размера на премиите, които волейболистите ни ще получат при добро класиране в Лигата на нациите. При титла състезателите ще си разделят пълния награден фонд от 1 милион долара, за сребърни медали взимат 90 процента от сумата, а 10 процента отиват за БФВ, за бронзовите отличия съотношението е 80:20 и така до шестата позиция, за която подялбата на парите е 50:50.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *