Разложани взеха на майтап кулинарно риалити заради окепазената им рецепта за капама

Разложани взеха на майтап кулинарното тв шоу „Черешката на тортата“. Иронията им бе предизвикана от опита на журналиста Георги Милков да сготви местния специалитет капама. Дискусията бе предизвикана от благоевградския автомобилен състезател Атанас Татарски, който отдавна живее в Разлог и по тази причина наред с тънкостите на ястието се е изпедепцал и в разложкия диалект.

„Ако некой не знае кее се направе капама, да си пусне Черешката на тортата. Не че тоа дека я направе си има абер, ама арлия да е“, препоръча той с чувство за хумор предаването в разложка публична група и жегна разложани по болното място.

Оказа се, че големите гафове на участника в „Черешката“ са били идеята му да „запечата“ месото на тиган, преди да го сложи в глинения гювеч, предварителната обработка на ориза, липсата на зелев сок и вино в капамата, фрапиращото отсъствие на чекане и какво ли не още.

„Ми то и Шеф Манчев в едно по-предишно предаване изрази мнение, че шужуко и месото требува да се запръжаа, преди да се сложат, ама мерак им е на хората – написа Христина Лазарова, гарнирайки обилно коментара си с усмихнати емотикончета. – То таа работа не е за секой. Иска си мерак, не требуваа фного знания“, уточни тя.

„Верно е, че абер нема, ама има желание!“, включи се и председателката на ОбС в Разлог д-р Мария Копанарова. „По едно време реших, че не сам разбрала, щее чье готви! Абе положението беше тревожно !“. После д-р Копанарова омекоти удара, като предположи, че много вероятно е Милков да е правил капамата по банска рецепта, но с продукти от хранителна верига, затова и нещата сериозно са се объркали.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *