Разложани се прицелиха в мълчаливец от дупнишко село, втори братовчед на волейлегендата Б. Кьосев

Волейболният „Пирин“ /Рз/ се прицели във волейболиста от дупнишкото село Баланово Любомир Агонцев. Плеймейкърът е вторият най-известен местен спортист след легендата Борислав Кьосев, с когото са втори братовчеди. Разпределителят на „Монтана“, който наскоро закръгли 30 г., напусна северняците това лято, но все още е без отбор. Първоначално се смяташе за сигурен трансферът му в новака в суперлигата „Хебър“, но оттам отрекоха за интерес към него. Впоследствие за подписа му настояваше „Тетевен Волей“.

Напоследък обаче зачестиха индикациите, че клубът е изправен пред неразрешим финансов проблем и може да се откаже от участие в предстоящата кампания в елита. От ситуацията са решили да се възползват разложани, които стягат здрава селекция. В нея най-остра е нуждата от класен играч на поста на 184-сантиметровия мълчаливец, който в последните 2 г. записа немалко мачове с националната фланелка.

Л. Агонцев е юноша на „Марек“, където начален тласък му дава всепризнатият откривател на таланти Христо Райчев. Не стига обаче до мъжкия отбор на дупничани, тъй като го обявяват за безперспективен. След близо 4-годишен престой във ВК „Казанлък“ и 8-месечна авантюра във Франция е пред отказване от волейбола поради тоталната забрава в родината и липсата на оферти. Ръка все пак му подава втородивизионният „Каварна“ и там се превръща в ключовата фигура за спечелването на историческата за клуба промоция сред най-добрите. След още два сезона тогавашният му наставник край морето Петър Дочев поема „Монтана“ с изричното условие да доведе със себе си Агонцев, който се превръща в неизменна част от тима през последните 6 г.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *