Разложани се разминаха с директната квота за топ 8, но получиха бонус за поправителния срещу „Берое“

Волейболистите на „Пирин“ (Рз) постигнаха втора победа в Група 3 от квалификационните турнири за определяне на първа и втора осмица в суперлигата за новия сезон 2020/21 и им предстои втори опит в преследване на място в топ 8. Момчетата на Северин Димитров се разминаха с директната квота след загубата от домакина „Добруджа“ с 1:3, но завършиха на втората позиция след трудния успех срещу новака „Берое“ с 3:2 /25:19, 24:26, 25:17, 20:25, 15:11/. По силата на регламента разложани и заралии продължават битката в допълнителен плейоф, в който се играе до две победи от 3 мача, със зачитане на резултата от срещата помежду им в потока, като същото изпитание предстои на другите второ- и третокласирани отбори. Заради по-предното си място пиринци получават и втори бонус срещу беройци – едно домакинство повече, ако се стигне до трети двубой. Топреализатор за победителите стана Петър Христов с 25 т.  и отлични показатели в защита с 6 блока.

Място в горната осмица вече си осигуриха първенците в трите групи „Добруджа“, „Нефтохимик“ и „Хебър“. Заради епидемията от коронавирус, плъзнала в съблекалнята на „Монтана“, битката в четвъртия поток с участието на „Марек“ беше изместена за по-късна дата.

„ПИРИН“ /РЗ/: Христов-25, Симеонов-16, Катранджиев-15, Гайдарски-14, Нечев-3, Х. Петров-2, Колев-либеро /П. Петров, Димитров, Копанаров-либеро/.

„БЕРОЕ“: Дамянов-26, Александров-15, Желев-11, Димов-10, Огнянов-10, Христов-2, Иванов-либеро /Захариев-3, Тасев-2, Чолев-1, Василев/.

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *