HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Разложки бизнесмен не изпълни съдебно решение, какво се случи след това

Районна прокуратура – Разлог предаде на съд К.Стоилов, едноличен собственик и управител на „Ф.М.“ ЕООД, за извършено от него престъпление против дейността на държавни органи, изпълняващи публични функции (по чл. 293а от НК).

Управляваното от обвиняемия Стоилов търговско дружество се занимавало с произвеждане на метални конструкции и металообработване, като имало наети работници със сключени трудови договори.

В периода юли 2011 г. до януари 2013 г., по силата на трудово правоотношение, във фирмата на длъжност „шлосер“ работил Б.П. Поради нередовно изплащане и забава от страна на работодателя на трудовото възнаграждение служителят предприел действия по прекратяване на договора.

При напускането на Б.П. обвиняемият Стоилов не заплатил дължимите на него суми за минал период и ощетеният служител завел гражданско дело. С окончателно съдебно решение, постановено в полза на работника, дружеството е било осъдено да изплати сума в общ размер на 8 365.09 лв., в това число трудови възнаграждения, обезщетения, разноски по делото, ведно със законната лихва.

В едногодишен срок от влизане в сила на съдебното решение „Ф.М.“ ЕООД не извършило плащане. След като обвиняемият Стоилов не изплатил доброволно присъдените суми, било образувано изпълнително производство, като той отново не изплатил дължимото.

В хода на досъдебното производство било установено, че едноличното дружество и неговият собственик разполагали с парични средства и имущество, за да изпълнят задължението. Заключенията по назначената счетоводно-икономическа експертиза сочат, че въпреки затрудненията в дейността си във връзка с погасяване на задължения и разходи, „Ф.М.“ ЕООД не е изпаднало в неплатежоспособност и/или свръхзадлъжнялост.

След внесен от РП – Разлог обвинителен акт срещу К. Стоилов съдът е насрочил делото за разглеждане за 07.09.2017 г.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *