Разложки талант топреализатор на световното в Тунис

Разложки талант грабна реализаторския приз в четвъртфиналния мач на България срещу Аржентина на световното първенство по волейбол за юноши в Тунис. За жалост 19-те точки на Тодор Димитров не се оказаха достатъчни за влизане в топ 4 на планетата, където се озоваха южноамериканците с инфарктния успех с 3:2 /25:19, 21:25, 26:24, 21:25, 15:13/. Топстрелецът на младите трикольори си извоюва титулярен статут в хода на шампионата с постоянните си изяви и срещу гаучосите беше на полето във всичките пет гейма.

Постоянна величина в селекцията на Пламен Христов е и Любослав Телкийски, който записа в актива си 2 т., а третият възпитаник на „Пирин“ /Рз/ Петър Петров сложи на сметката си 5 т. при появата в игра във втората и третата част. Загубата прати нашите в битката за разпределение на местата от 5-то до 8-мо срещу добрия си познайник от предварителната група Иран, от който претърпяха поражение в потока с 1:3.

Вчера на обяд, по-малко от 12 ч. след драмата с аржентинците, българските надежди отново бяха сразени от персите с 0:3 /22:25, 22:25, 15:25/ и ще се изправят в мач за 7-та позиция срещу победителя от двубоя между Беларус и Япония.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *