Разложки учениците „влязоха в обувките” на учителите си в Деня на толерантността

Учениците от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ в Разлог отбелязаха по интересен начин Деня на толерантността. По идея на училищния парламент вчерашният учебен ден в школото бе обявен за Ден на личността. Всеки клас си бе определил тема – известни актьори, спортисти, певци, анимационни и приказни герои, учени, владетели и други. Още в началото на деня всеки гимназист постави бадж с името на личността, в която си е избрал да се превъплъти, и през целия ден съучениците му се обръщаха към него с новото му име.

Темата, на която заложиха учениците от 10 “б” клас, бе “Екипът на разложката гимназия”. Всеки от тях си избра преподавател, на когото се възхищава и иска да подражава.

Председателят на ученическия парламент Десислава Янкова “влезе в обувките” на госпожа Невена Михова – учител по БЕЛ в училището. “Днес бях изключително развълнувана, защото се преобразих в моя идеал и се докоснах до него. Избрала съм преподавателя ми по български език и литература Невена Михова, защото излъчва увереност, интелигентност и целеустременост. Г-жа Михова е човек за пример, когото аз много уважавам!”, сподели Десислава Янкова и допълни: “Радвам се, че г-жа Михова бе развълнувана, че някой е избрал да бъде нея за един ден, и много щастлива от показаното уважение и обичта”, допълни председателят на училищния парламент.

Денят на личността бе една от интересните инициативи, които ученическият парламент организира. Целта бе да се разнообрази училищният живот и да накара учениците да бъдат по-дейни и активни.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *