Разобличен за фалшива препоръка строителен предприемач с втори шанс от община Петрич да усвои 60 000 лв. за ремонт на читалището

Петричкият строителен предприемач Кирил Смилянов Тодоров получи втори шанс тази година от община Петрич да спечели обществена поръчка, въпреки че с несериозното си отношение преди месец заради него се забави изборът на изпълнител за ремонт на улици в с. Кулата и с. Генерал Тодоров. Тогава Тодоров бе единствен кандидат за поръчката с прогнозна стойност 76 666.67 лв. без ДДС.

В процеса на разглеждане на документите той обаче бе уличен от общинската комисия по избора на изпълнител, че умишлено е подал невярна информация – представил препоръка от общинския съветник Владимир Заечки, че се е справил много добре с ангажиментите си като подизпълнител на спечелена от Заечки поръчка за ремонт на тротоарите в Чепеларе. Тогава при насрещната проверка в община Чепеларе комисията обаче установи, че Вл. Заечки не е имал подизпълнител, тоест, че препоръката с подписа върху нея на Заечки е била фалшива.

След тази скандална ситуация на Тодоров му бе дадена възможност да представи други доказателства, че е работил по аналогичен обект, но той така и не го направи и се наложи кметът с писмо за директно договаряне да предложи на фирма „Стройкомерс-58“ ООД на Константин Николов тя да поеме ремонта на селските улици.

И този път Кирил Тодоров е единствен кандидат за ремонт на обекти от културната инфраструктура в общината – на читалище “Братя Миладинови-1914” – гр. Петрич, която включва ремонтни дейности в читалищния салон, стълбището, библиотеката и фоайето, както и ремонт на залата за танци в петричкия кв. “Дълбошница”. Прогнозната стойност на ремонтите е 45 833.34 лв. без ДДС, или около 60 000 лв. с ДДС.

Вместо да му вдигне червен картон заради гафа от предишната обществена поръчка, комисията щателно прегледа офертата на бизнесмена, намери 3 пропуска и му даде възможност да го коригира в рамките на следващите 5 дни. Все още няма яснота дали бизнесменът ще доведе докрай участието си в обществената поръчка, или отново няма да се съобрази с препоръките на комисията и ще се откаже на финалната права.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *