HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Разпитват Гинка Върбакова при закрити врати в парламента

Валентин Николов, депутат от ГЕРБ, коментира предстоящата среща между премиера Бойко Борисов и новия собственик на ЧЕЗ Гинка Върбакова в МС.

“Най-важното в сделката е това, че няма доверие на потребителите към собственика и трябва да се разбере има ли скрити зависимости и свързани лица. Трябва да се разбере финансирането ще навреди ли на потребителската мрежа”, каза народният представител, цитиран от Нова тв.

 “Подготвил съм си въпроси не само към Гинка Върбанова, но и към службите, и към НАП. Притесненията са две. Първото е как на купувача, който няма достатъчно капитал да покрие дори 10% от сделката, му е гласувано такова голямо доверие от банките. Второто притеснение е свързано с опита в управлението на едно такова дружество. Дали някой не стои тайно зад този купувач и защо тайно? Мисля, че от гледна точка на пари те със сигурност са чисти”, заключи Николов.

От думите му стана ясно, че Гинка Върбакова е поискала да се проведе закрито заседание на ресорните комисии в парламента, на което да може да предостави информация, касаеща банкова тайна. Валентин Николов обаче заяви, че той ще настоява поне част от заседанието на комисиите днес да бъде открито, тъй като българските граждани имат право да знаят информацията покрай сделката, която засяга българската енергетика.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *