Разпознават обгорелите тела на Бошнакови по ДНК от роднините им

Създадена е организация за разпознаването на обгорелите тела от самолетната катастрофа с българското семейство в Северна Македония чрез вземане на ДНК проби от роднини на загиналите по права линия, каза пред журналисти във великотърновското село Балван министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той уточни, че когато се установи по категоричен начин самоличността на загиналите, се очаква разследващите и правителството на Северна Македония да освободят телата и те да бъдат транспортирани в България.

Едномоторният самолет “Чесна”, пилотиран от 49-годишния Георги Бошнаков, се разби във вторник вечерта на около 5 километра от връх Солунска глава в планината Якубица в Македония. Бошнаков, съпругата му Калина Корнажева и дъщерите им – 14-годишната Гергана и 18-годишната Биляна загинаха на място. Останките от самолета и телата бяха открити вчера сутринта. 

Младен Маринов уточни, че когато се установи по категоричен начин самоличността на загиналите, се очаква разследващите и правителството на Северна Македония да освободят телата и те да бъдат транспортирани в България.

Той прогнозира, че самите процедури ще отнемат време, затова, за да се осъществят по-бързо, ще се наложи близките на загиналите да пътуват до съседната държава, съобщава dir.bg.

Вътрешният министър отбеляза, че държавата ще помогне по всякакъв начин на близките след огромната трагедия.

При всеки случай на загинали български граждани на чужда територия се води паралелно следствие в държавата, но повече информация за това може да предостави ВКП, каза Маринов.

Той подчерта, че разследването е сложно и трябва да се внимава да не се допуснат грешки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *