РАЗРАСТВАНЕ НА БИЗНЕСА! Собственик на малка винарна в Петрич купува от общината 12 дка лозя в Дрангово срещу 17 000 лв.

11 787 кв.м лозе в местността Крушата на петричкото с. Дрангово спечели на търг собственикът на малката винарска изба „Абдийка” Цвятко Стефанов Ганев. Фирмата се класира на първо място в обявения от община Петрич търг, тъй като земята бе частна общинска собственост. Площта от около 12 дка винарят купува за 17 203,20 лв. – цена, много близко до държавната оценка на лозето.

Освен стойността на придобивката, в 7-дневен срок от връчването на заповедта винарят трябва да заплати още 344,06 лв. местен данък и 60 лв. такса за изготвянето на оценката. Малко вероятно е сделката да не бъде финализирана другата седмица, защото винарната на Ганев е вече на 14 г. и за запълване на капацитета й той се нуждае от още собствени лозя. Ако обаче парите не бъдат преведени по сметката на община Петрич, лозето трябва пак да бъде обявено за продан.

Търг в Петрич спечели и гръцката фирма „Промолотзик” ООД на Георгиос Скиндилиас и Зои Христос. Тя получи право да наеме за срок от 10 г. помещение от 8 кв.м в покрития пазар срещу наем от 185 лв. месечно. Единственото условие за спазване на добрите наемни отношения с общината е изискването гърците да си плащат наема до 10-о число всеки месец.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *