Разследват влаковата катастрофа в Русенско

Две паралелни независими разследвания се водят за влаковата катастрофа в Русенско. Четири цистерни с бензин дерайрилаха между гарите Ветово и Сеново.

Няма пострадали хора, но материалните щети са големи. Освен прокуратурата, причините за инцидента търсят и от  Специализираното звено за разследване на произшествия  в железопътния транспорт.

След като горивото бъде претоварено и цистерните – изтеглени, ще се проверява каква е била скоростта на влака, състоянието на композицията, както и на железния път. 

В обясненията си машинистите са казали, че са се движили със скорост по-ниска от указаните  25 км в час за този участък.

Зам.-председателят на НБРПВВЖТ д-р инж. Бойчо Скробански заяви, че локомотивните бригади на двата локомотива твърдят, че скоростта на движение е била от 16 до 18 км в час, което ще бъде проверено. Той сподели, че при дерайлиранията в такъв аспект пресечната точка контакт колело-релса е много тънка линия, но едно произшествие само по себе си никога не става само по една причина, винаги има няколко натрупвания. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *