Разследват грандиозна схема за уговорени мачове в тениса

Международна схема за уреждане на мачове в тениса разкри съвместно разследване на германското издание Die Welt и германската национална телевизия ZDF. В нея са били въвлечени 135 играчи, включително представител на елита от топ 30 в света. Според Die Welt сред тях има и немски играч, а организатор е била арменската мафия.

Разследването е продължило повече от година. То е стартирало в Белгия, а постепенно към него се е включило и американското Федерално бюро за разследване (ФБР).

Според информацията до момента уговорените мачове са проведени в седем страни – Белгия, Франция, Испания, САЩ и други.

Първоначално германската национална телевизия ZDF е получила информация за нелегална мрежа, която е свързана с арменска мрежа за залагания. „Става дума за арменска мафиотска мрежа за залагания, която е разпространена в седем държави в Европа. Измамата е в голям мащаб”, заяви зам.-главният прокурор на Белгия Ерик Бишоп.

„Тази мафия работи много структурирано. Има хора, които се занимават само със сметките в заложните компании, други „изпират“ парите, а трети контактуват с играчите“, добави още Бишоп.

Според известната до момента информация в схемата е замесен тенисист от топ 30. Неговото име обаче не е разкрито. Разследването показва, че той е спечелил три титли от ATP Tour. Не е ясно как играчът е свързан с разкритията и какви обвинения ще бъдат повдигнати срещу него.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *