Разследват нападението в бързия влак София – Бургас

Районна прокуратура – Ихтиман води разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда.

Около 00:45 ч. на 04.10.2020 г., в бърз влак, пътуващ по линията София – Бургас, между гара Стамболово и гара Немирово, мъж бил нападнат с нож. Сигналът за инцидента бил подаден от началника на влака на телефон за спешни повиквания 112.

Разследването е започнало с оглед на местопроизшествие. Незабавно са били предприети действия по установяване на извършителя, както и свидетели на престъплението.

Било е изяснено, че пострадалият П.Д. пътувал в едно от купетата на четвърти вагон, където между него и другия пътник – Б.С., възникнал скандал. Вследствие на конфликта С. нанесъл на Д. удар с нож в областта на корема. Пристигналият на място екип на Спешна медицинска помощ е констатирал, че пострадалият е с прободна рана. Мъжът е бил транспортиран до болница в столицата и настанен в отделение по хирургия без опасност за живота. Разследващият полицай е провел разпит на пострадалия в лечебното заведение.

Извършителят на деянието – 65-годишният Б.С., е направил самопризнания. Бил е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Същият не е криминално проявен, неосъждан. Той е привлечен към наказателна отговорност за извършено престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Понастоящем спрямо обвиняемия Б.С. е определена мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 1000 лева.

Работата по делото продължава. Предстои да бъдат извършени разпити на свидетели и назначени съдебномедицински експертизи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *