Разследват 7-8 лица за нелегалната фабрика в Покровник

Между 7 и 8 лица са замесени покрай нелегалната фабрика в с. Покровник, бълвала дрехи, имитиращи световни търговски марки. Все още няма повдигнати обвинения, тъй е нужно време за установяване на евентуалната съпричастност на всеки един от тях, заяви шефът на Районна прокуратура – Благоевград Борислав Ковачки.

Разследването е започнало след депозиран сигнал от страна на пълномощник на собственици на търговски марки. Било е установено, че на интернет страницата www.vipdirect.net, който представлява електронен магазин за продажба на стоки от регистрирани търговски марки, се предлагат такива на значително по-ниски цени от действителните за оригиналния продукт от същата марка. Реализирани били няколко покупки на стоки от марки „Moncler” и „G star Raw”, като доставката им е била осъществена чрез куриерска фирма с пратка от Благоевград. По предварителни данни престъпното деяние било извършено в периода от месец май 2018 г. до 13.03.2019 г.

В къща в с. Покровник се шиели облекла, които чрез специални преси били брандирани с марки като Hugo Boss, G-Star, Dolce&Gabana, Lacoste, Nike, Adidas и други. В търговски обект на ул. „Покровнишко шосе“ в Благоевград били държани и предлагани за продажба стоки – предимно дрехи, носещи регистрирани търговски марки, които обаче не са произведени от носителя на съответните авторски права. Продажбите на голямо количество дрехи, парфюми, очила, маратонки и модни аксесоари са извършвали основно онлайн, чрез създадени и администрирани специално за целта 14 интернет страници. Сайтовете били разработени основно за българоговорящи клиенти и снабдявали цялата страна с евтини и некачествени стоки, представяни като оригинални.

Дейността на фабриката, произвеждала незаконно стоки, обозначени със защитени търговски марки, е неутрализирана, а сайтовете блокирани на 13 март от служители от отдел „Киберсигурност“ заедно с колегите им от териториалния сектор „Борба с организирана престъпност“.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград, където е образувано досъдебно производство по случая за извършено престъпление по чл. 172б, ал. 1 от НК – използване на марка, промишлен дизайн в търговска дейност, без съгласието на притежателя на изключителното право.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Фабриката в с. Покровник бе разбита от антимафиоти

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *