Разстреляха бащата на пилота от Формула 1 Виталий Петров

Малко преди старта на Гран при на Португалия, семейството на Формула 1 бе разтресено от новината, че бащата на бившия пилот Виталий Петров е бил разстрелян в Русия, съобщава dnes.bg.

Петров, познат като “Ракетата от Виборг” бе стюард на състезанието, но спешно трябваше да се върне обратно у дома. Неговото място зае  Бруно Корея, който е стюард във Формула Е.

Бащата на Виталий, Александър Петров, е бил застрелян пред вила край Виборг, на стотина километра от Санкт Петербург. Бизнесменът е починал на място от раните си.

Една от версиите за убийството е, че снайперист е дебнел Александър Петров и е отправил изстрелите. Друга е, че стрелците са били двама.

Местна медия пък пише, че куршумът е бил само един – точно в сърцето.

Бизнесменът е един от най-големите в региона, като е съсобственик на две големи компании, както и депутат от местния парламент за няколко години.

Той бе наричан неофициално “стопанин на Виборгската област”, защото влиянието му там е огромно.

Към момента на разстрела си Александър Петров официано е собственик на 26 фирми, сред които хотел “Дружба”, полигонът РАСЭМ, свързаните с недвижима собственост “Аверс”, “Алиот” и “Алькор”, “Виборгска отоплителна компания”, “Градски център за реклама”, “Управаща компания “Домовой”, “Първи мурмански терминал” на пристанището в Мурманск и много други. Традиционните му партньори са Наталия Беликова, Виталий Пономарьов и Юрий Паймулин. Като правило, когато Александър Петров излиза от някоя фирма, някой от тримата го замества.

Именно Александър спонсорира и кариерата на сина си в моторните спортове, като Виталий стигна до Формула 1 преди 10 години. Той кара за отборите на “Рено”, “Лотус” и “Катеръм”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *