HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Разтърсващата изповед на една принцеса за анорексията!

Виктория Шведска за първи път проговори за анорексията.

Тя е Виктория Шведска — принцеса на Швеция и бъдеща кралица. Животът й изглежда като приказка, но далеч не е бил такъв винаги. Анорексията едва не я убива като млада. А дори и днес тя още усеща последиците от нея.

Наследницата на шведския престол за първи път разказа за борбата си с анорексията в документален филм, заснет за 40-годишния й юбилей, пише Daily Mail.

Тя споделя, че проблемът започва, когато тя вече не е била малка, а е участвала в публични събития с краля. Популярността обаче се оказва твърде голямо бреме за бъдещата кралица. Влияела се от всичко — общественото мнение, коментарите за теглото, връзките си, оценките в училище. И започнали сериозните проблеми със здравето й.

Когато се оказала в центъра на вниманието, Виктория започнала да усеща голямата тежест на короната. Тя признава, че по онова време постоянно се опитвала да прави повече, отколкото е по силите й, пише разкрития.ком.

По времето, когато Виктория навършила 20 години, хората започнали да забелязват, че тя губи тегло. През ноември 1997 г. кралското семейство официално обяви, че принцеса страда от хранителни разстройства. След като едва не умира заради анорексията, на Виктория й се налага да премине през пълен курс на лечение. По това време именно е скрита от обществото, за да може да се възстанови.

Ситуацията не се подобрява, когато със сестра й Маделин се оказват влюбени един и същи в мъж. Избухва страхотен скандал, а по-малката сестра отмъква мъжа от „кака“ си. Все пак Виктория открива щастието в прегръдките на съпруга си Даниел, който й помага най-много да се справи с анорексията.

Виктория признава, че заради стреса покрай болестта е развила някои мании, включително и перфекционизъм. Но все пак се старае да се пребори с това.

И да превърне манията си в нещо полезно за обществото.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *