Разтърстващата изповед на родителите на починалата в Турция 7-г. Вивиян

Родителите на българско дете, което е починало след спускане по водна пързалка в петзвезден хотел в Турция, търсят съдействието на държавата за разследването. Трагичният инцидент се е случил на 6 юни.

7-годишната Вивиян се пуска за последно на пързалка от аквапарка към хотела, пише btvnovinite.bg.

„И тя ми каза – Тате, удариха ме в коремчето. Олюля се, загуби съзнание, падна в ръцете ми. Аз имам вина и ще се обвинявам цял живот, че детето ми не е било за ръка, но и съоръжението не беше подготвено и обезопасено”, разказа бащата на момичето Веселин Вачев.

За няколко часа детето е преместено в три болници в два града – със спукан далак и кръвоизлив в стомаха.

“Отидохме на ваканция с децата за Деня на детето 1 юни, а ще върнем детето си в ковчег. Аз видях ада на тази земя, преживях смъртта й три пъти”, сподели майката на детето Антония Вачева.

В последната болница полиция посреща семейството и докато лекарите се борят за живота на момичето, те подписват документи, които не разбират.

„Не знаем какво сме подписали. Наистина не знаем, но те ни казаха, това е стандартна процедура”, обясни Веселин Вачев.

В България родителите започват да се съмняват, че с подписа си са оневинили хотела и са помогнали на разследващите да потулят случая. Сигурни са, че пързалката е била опасна и без спасител.

„Ако след Вивиян не се беше пуснало веднага следващото дете, тя сега щеше да е жива. Смятам, че това е било предотвратимо”, допълни Антония Вачева.

В момента семейството прави постъпки към външно министерство за съдействие, за да може да изискат всички документи по разследването. Търсят и адвокат в Турция.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *