Разядка с патладжан и кисело мляко

Необходими продукти: 3 патладжана, 4 с.л. гъсто кисело мляко, 3 с.л. майонеза, 2-3 скилидки чесън, зехтин, сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне: Започваме с изпичането на патладжана. За целта той трябва да се измие, подсуши и надупчи на няколко местенца, след което се изпича във фурната, на плоча или според възможностите. Изпеченият патладжан се поставя под похлупак за кратко, след което се обелва. Слага се в сито, за да се изцеди от соковете си и се накълцва на дребно или пасира до пюре. Към него се прибавят и останалите съставки за разядката с мляко. Разбърква се и се сервира.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *