Райна пя пред стотици, изпълни площада за празника на евроселото Черниче

Стотици жители, приятели и гости на Черниче изпълниха площада за празника на селото на Свети Дух. Площадът, празнично украсен с усилията на всички младежи от селото начело с най-младия кмет в общината Георги Стефанов, приюти всички приятели и гости на Черниче. Специално за празника на село Черниче голямата бяла стена на площада беше изрисувана от големия художник Николай Кашев с ликовете на великите революционери Христо Ботев и Васил Левски.
Самодейци към читалище “Гоце Делчев” откриха празничната програма. Фолклорната певица Радостина Паньова пя за празнуващите, а хорото, виещо се около нея, не спря за миг. Фолкфурията Райна разгорещи страстите и пя до късните часове. Кулминацията на вечерта беше оркестър “Идоли”, които до сутринта пяха на площада. Празнична заря освети небето над Черниче малко преди края на празничната програма.
Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Владимир Христов, общински съветници и кметовете на всички населени места в общината бяха гости на eвроселото.
ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *