Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд обвиняем за присвояване на чужди парични средства и въвеждане в заблуждение

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.Ц. за извършени от него престъпления по чл. 206, ал. 1 и по чл. 209, ал. 1 от НК.

            Двадесет и седем годишният Н.Ц. имал договореност с управителя на търговско дружество С.Ч. за извършване на услуги по закупуване на автомобили от чужбина срещу възнаграждение. За тази дейност му били предоставяни парични суми за заплащането на МПС и транспортирането им с товарен камион с платформа в България.

На 19.11.2019 г., в гр. Благоевград, обвиняемият получил от С.Ч. сумата от 6000 евро за покупка на конкретна марка автомобил от Германия, за което той подписал разписка. Вместо пътуването до чужбина, той посетил игрални зали в гр. Видин, където заложил дадената му сума. След като я проиграл на залози обвиняемият се обадил на управителя и му заявил, че баща му починал, което не отговаряло на действителността. Н.Ц. поискал от него 1000 лева за погребението, която му била преведена.

През следващите дни на обвиняемия била преведена сумата от 5460 лева за закупуване и транспортиране на още един автомобил от чужбина. Въпреки това той не заминал, нито имал намерение да изпълни договорката, а решил да се разпореди с чуждите пари, като ги заложи.

С.Ч. разбрал, че Н.Ц. се намира в гр. Видин и го потърсил на адреса му. Там мъжът бил посрещнат от бащата на обвиняемия. Разбирайки, че е въведен в заблуждение, пострадалият депозирал жалба в полицията.

            Предстои делото да продължи в съда.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *