„Растер юг” като единствен кандидат отбеляза хеттрик в Петрич – 560 000 лв. по 3 обществени поръчки

Благоевградската строителна фирма „Растер юг” на Антон Муртов и Радослав Костов получи в рамките на няколко дни 3 строителни обекта в община Петрич. И в трите

случая тя беше единственият кандидат, което е рядко срещано явление в областта на обществените поръчки.

„Растер юг” поема реконструкцията на пътна връзка – входа към с. Марикостиново, включваща цялата процедура от геодезическо заснемане на терена, през изготвяне на инвестиционен и работен проект,  съгласуването на проектите, получаване на всички необходими становища и разрешения и изпълнение на строителството, като ще се започне с демонтаж на уличните бордюри и базалтовите плочи, ще се разруши стара сграда и чак тогава ще се пристъпи към асфалтирането. Същите са ангажиментите на фирмата и към благоустрояване на ул. „Беласица“ в гр. Петрич, където е планирана 6 см нова асфалтова заливка.

И за двата обекта „Растер юг” като единствен кандидат получи скромния брой 52 т. от общо 100, но поради липса на конкуренция тя бе избрана за изпълнител. Общо за пътя към Марикостиново и ул. „Беласица” фирмата ще получи 260 000 лв.

С 86,37 т. „Растер юг” спечели и поръчката за текущо поддържане и осигуряване на безопасност на уличната и пътна мрежа на община Петрич, включваща ремонт на единични разрушения и деформации, както и възстановяване, опресняване, изтриване на стара и полагане на нова хоризонтална пътна маркировка на територията на цялата община. Става въпрос за ремонт на 8100 кв.м и полагане на маркировка върху 5600 кв.м. При прогнозна стойност от 250 000 лв. без ДДС фирмата сключва договор с общината за 299 862 лв. с ДДС, предлагайки срок за изпълнение 60 дни и гаранция от 12 месеца.

Петричкото общинско дружество ВиКразби печелившата серия на „Растер юг”, след като получи от общината поръчка за благоустрояване на улица в с. Тополница, което ще струва 50 000 лв. Според поставеното предварително условие от възложителя „цената не подлежи на увеличение при никакви обстоятелства”, а  срокът за изпълнение е 60 календарни дни.


Антон Муртов

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *