Расте броят на жертвите на урагана „Майкъл“

Числото на жертвите на урагана „Майкъл“ в САЩ се увеличи на 16 души. Това съобщава „Ню Йорк Таймс“, цитирайки местните власти. Според данни на вестника, шерифът Лу Робъртс е потвърдил смъртта на трима души в окръг Джаксън (Флорида). Преди това бе съобщено за 13 загинали. В щатите Джорджия, Вирджиния и Северна Каролина също има загинали. Изданието също така отбелязва, че броят на жертвите може да нарасне, тъй като спасителите продължават издирването.

Спасителните служби на Флорида съобщиха, че наскоро са намерили телата на още няколко души на един от плажовете на щата, но засега те не са идентифицирани. Ураганът „Майкъл“ достигна южното крайбрежие на Съединените щати в сряда и бе от четвърта категория от петте възможни по скалата на Сафир-Симпсън, след което започна да отслабва. „Майкъл“ донесе най-мощните ветрове и проливни дъждове, които причиниха наводнения и разрушения в няколко региона в югоизточната част на страната.

Според данни на „Ню Йорк Таймс“ най-малко 1,5 милиона потребители остават без електричество по източното крайбрежие на Съединените щати, от Флорида до Вирджиния. Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви по-рано, че смята да посети най-силно засегнатите от урагана щати Флорида и Джорджия в началото на следващата седмица. / ТАСС

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *