Расте броят на загиналите при пожара в COVID болница в Букурещ

Днес е починал още един от пациентите, които бяха прехвърлени от Националния институт за инфекциозни болести „Матей Балш“ в Букурещ след пожара, възникнал там вчера рано сутринта. Така жертвите на инцидента нараснаха до шест, съобщи Министерството на здравеопазването, цитирано от агенция Аджерпрес.

Починала е жена на 58 години, прехвърлена в Университетската болница в Букурещ. Пациентката е била интубирана с тежка COVID пневмония, два процента изгаряния по тялото и вдишване на дим вследствие на пожара.

Вчера сутринта около 05.00 ч. в Института за инфекциозни болести „Матей Балш“ избухна пожар. Причините за инцидента все още се изясняват. Трима души бяха намерени мъртви, а четвърти почина въпреки опитите за реанимация. По-късно през деня в една от баните бе намерена още една жертва. По случая се води разследване за убийство по непредпазливост.

Това е третият подобен инцидент в румънско лечебно заведение за последните месеци. При пожар в отделение за интензивна терапия на COVID -19 в град Пятра Нямц през ноември загинаха 10 души. През декември при пожар в психиатрична болница в същия район загина още един човек.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *