HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Рачков спасява брат си от затвора със 100 бона

Димитър Рачков е впрегнал армия от адвокати, за да отърве брат си от затвора. Баткото на комика преди броени дни бе сгащен при спецакция на полицията в Бургас в подвижна нарколаборатория. Петър бе изловен с още двама свои криминално проявени съратници в автомобил, в който служителите на реда открили най-различни пособия за забъркване на синтетична дрога.

Въпреки че братът на Рачков бил закопчан и арестуван, полицаите го пуснали след първите 24 часа. В районното веднага плъзнали слухове, че най-вероятно комикът отново е впрегнал всичките си връзки, за да отърве кожата на своя роднина. Водещият на „Господари на ефира“ звъннал на най-добрите адвокати и щял да им плати колосални хонорари, за да спасят батко му от решетките. Неотдавна по-големият от братята Рачкови бе разследван и за производство и пласиране на фалшиви пари, но се размина с пандиза отново благодарение на актьора. Криминалното му досие не се изчерпва и с това. Петър може да се похвали с присъда от 9 месеца лишаване от свобода заради представяне на фалшива шофьорска книжка.

Той бе спипан с фалшифицирания документ след поредното си нарушение на пътя. Бургазлията пробутал на катаджиите подправена шофьорска книжка, но номерът му не минал. Според близки на семейството до момента Рачков е пръснал близо 100 бона за адвокати, за да спасява черната овца в семейството, който го резилял пред цяла България.

Честите пререкания на Петър Рачков с полицията неведнъж скапвали отношенията с брат му, който се зарекъл никога повече да не му помага. „Не съм длъжен аз да плащам за твоите грешки“, телефонирал на батко си Рачков неведнъж и спирал да отговаря на многобройните му повиквания. Актьорът обаче не можел да се отрече напълно от най-близкия си и в крайна сметка пак развързвал кесията и наемал видни юристи, за да се размине Петър или само с глоба, или с минимална присъда.

От лапите на полицията водещият на „Като две капки вода“ успявал да го избави, но не и от тези на банките, пише пик. Оказва се, че братът на Рачков бил проспериращ бизнесмен преди около десетина години. Тогава през сметките му минавали хиляди левове печалба от покупка и продажба на автомобили втора употреба. Кризата на автопазара обаче не подминала и него и за отрицателно време стопила спестяванията му. След като зацепил алъш-веришът с автомобили, Петър Рачков се насочил към търговия с хранителни стоки. Смятал да зарежда със закуски детските градини и училищата в Бургас. За новото начинание злополучният бизнесмен теглил 100 хиляди лева кредит, който спрял да погасява още след първата година. Лихвите и наказанията не спирали да растат, а от банката го издирвали непрекъснато. В този период и жена му Димитрина го напуснала, защото положението станало нетърпимо. Близки до семейството разказват, че отново на помощ на Петър се притекъл брат му, който стопил дълговете му със свои пари.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *