HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

РДГ – Благоевград запечата за 1 месец дърводелския цех в Кресна на съветника от ГЕРБ Милчо Караджов

Директорът на РДГ – Благоевград Иван Гергов наложи принудителна административна мярка – затваряне за 1 месец на дърводелския цех на съветника от ГЕРБ в Кресна Милчо Караджов. Причината е неводене на дневник, потвърди информацията пред „Струма“ Гергов и уточни, че това е първото такова наказание, което РДГ налага на Караджов.

Санкционираният съветник-бизнесмен не отрече, че дърводелският му цех е запечатан, но прехвърли топката в любимото му от години поле – бил натопен пред горските от дългогодишния му съперник в бизнеса Георги Куртишев.

„Миналия петък случайно се срещнахме, аз бях в колата си, Куртишев започна да ме псува и обижда, отвори вратата на колата и ме удари с юмрук в гърлото. Имам свидетел и понеже веднага подадох жалба в полицията, него вече го разпитаха”, заяви за „Струма“ М. Караджов.

Появи се и обратна версия – че Куртишев е бил провокиран от опонента си.

Факт е, че Караджов и Куртишев са най-непримиримите врагове в Кресна и където се засекат, стават люти екшъни. Преди няколко месеца жестока препирня между двамата избухна дори на сесия в Кресна, а поводът беше общинската ул. “Чинарите” в района на бившия Промкомбинат, до която Милчо Караджов от 2011 г. искаше да има достъп, но Куртишев не бе съгласен. След цял порой обиди и клетви, главно от страна на Караджов срещу Куртишев, тогава кметът Николай Георгиев не издържа и изрази възмущението си: „Господа, вие сте бизнесмени, цяла Кресна се гордее и разчита на вас, но вие превърнахте Общинския съвет на съд и лично мен ме е срам”.

Иначе Милчо Караджов е един от най-одумваните бизнесмени в Кресна. Миналата година фирмата му „Карета – Милчо Караджов – Виолета Караджова” бе обявена за един от най-големите длъжници на общинската хазна с 14 639 лв. задължения. Данъчна ревизия му докара акт за около 100 000 лева, а НАП запорира сметките му. Дърводелският му цех и цехът за пелети пък са трън в очите на съгражданите му от години заради замърсяването на въздуха и денонощния шум около тях.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *