Реване

Необходими продукти:

6 яйца 
1 ч.ч. захар 
1 ч.ч. кисело мляко 
1 ч.л. сода за хляб 
2 ч.ч. брашно 

за сиропа: 
2 ч.ч. вода 
1 и половина ч.ч. захар 
1 ванилия 
сокът на половин лимон

Начин на приготвяне:

Приготвяме сиропа, като захарта се сипва във водата, добавят се ванилията и лимонът и се оставя на тих огън, докато захарта се стопи и сиропът се сгъсти. 

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване. Содата се слага в киселото мляко, разбърква се и де добавя към сместа от яйцата и захарта. Започваме да добавяме и брашното. Забърква се гъста смес (като за блат за торта). Изсипва се в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Пече се до златисто в предварително загрята фурна до 180 градуса. Изпеченият блат се оставя малко да поизстине и се залива със сиропа. Оставя се на студено няколко часа.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *