Ревизоро: Сякаш нарочно се създават пречки на митницата – за да си плащаш

Хората остават с впечатлението, че нарочно се създават затруднения на митниците и ония, които си плащат, ги прескачат, така коментира ситуацията след операцията на ГКПП „Кулата” Емил Димитров – Ревизоро.

По думите му фирми имат „абонамент”, за да не се бавят техните камиони. Това е особено важно, когато се превозва бързо разваляща се стока, например.

По думите на Димитров акциите срещу корупция по митниците, свързана с дребни подкупи, са важни, но по-важни биха били  акции на големите митници – по Черноморието, например, където са корабите, танкерите. Вредата от горивата само е 1 млрд. долара на година, заяви Димитров пред btv.

По думите му обаче е било странно, че при акцията на Кулата е затворена цялата митница.  „Вземаш две смени от други пунктове и ги водиш да работят. Има цял учебен център, има цял випуск”, даде пример той.

„Излагаме се пред всички, подкупите не се вземат само от българи”, каза още той.

Димитров обаче призна, че при подобни проверки страдат само редови митничари, които често си мълчат, с тайното желание, като минат всички процедури, отново да се върнат на работа.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *