HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Регионалният министър: Много сме закъснели със строителството на “Струма”

“Нашите основни приоритети са магистралите „Хемус” и „Струма”. Много сме закъснели с изграждането на Лот 3.2 на магистрала „Струма” – пътят през Кресненското дефиле.  Това заяви в студиото на „Здравей, България” министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Ние сме убедени, че ако форсираме нещата, през 2019 година може да стартираме реалното строителство. Ако приключим до 2022 година, няма да загубим европейско финансиране. Трябва да спазим този срок”, каза още Нанков.

„В началото на 2019 година трябва да имаме избран изпълнител и строително разрешение, за да започне строителството”, уточни той.

„По данни на Световната банка на годишна база дефицитът за адекватна поддръжка на съществуващата пътна инфраструктура е 600-700 милиона евро”, напомни Нанков.

„Има голямо лоби против внедряването на тол таксите, въпреки че това е един справедлив модел”, оплака се той. „Националният интерес е свързан с внедряването на тол таксите”, убеден е регионалният министър.

„По груба сметка с около половин милиард лева ще се повишат постъпленията в Агенция „Пътна инфраструктура” след въвеждането на тол таксите”, каза още той.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *