
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА ТЕСТОТО
брашно – 500 или 600 г /за баница/
прясно мляко – 250 мл
суха мая – 7 г
краве масло – 70 г разтопено
сол – 1 ч.л.
захар – 1 с.л.
яйце – 1 бр.
ЗА НАМАЗВАНЕ
сирене – 100 г
крема сирене – 100 г
кашкавал – 100 г
масло – 50 г разтопено
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Млякото се затопля, прибавя се захарта, маята и малко брашно. Оставя се за 10 мин.
От брашното се прави кладенче прибавят се всички продукти и се омесва меко тесто за хляб.
Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 35 мин.
Тестото се разточва на правоъгълна кора, внимателно се намазва с крема сирене, поръсва се с рендосано сирене и кашкавал и леко се притиска.
Реже се на правоъгълници, които се подреждат в подходяща тава, върху хартия за печене, като леко се застъпват.
Пече се реден хляб със сирена на 180 °C с вентилатор.