Редица уволнения в Министерството на отбраната

Сменят членовете на Управителния съвет на „Терем“. Освободен е и директорът на “Почивно дело”, но той не може да бъде открит вече месец. С постовете си се разделят и шефът на Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“, както и някои от служителите, които не вършели работата си. За всички тези рокади съобщи военният министър Георги Панайотов на брифинг в четвъртък.

“Ръководството на “Терем” се е ползвало от социални облаги. Извършвани са командировки в чужбина с неясна цел, без резултати. Служебни автомобили са се използвали за лични цели”. Така Панайотов обобщи резултатите от проверката в държавната компания, специализирана в ремонти и поддръжка на военна техника.

Министърът подчерта, че „Терем“ за последно е била на печалба през 2017 г.

“Понастоящем имат способност за ремонт само на стара съветска техника. Техният холдинг, за да поддържа останалите си предприятия, е дал заем на стойност 42 млн. лв. с ДДС, които никога няма да бъдат върнати. Не е направено нищо за модернизирането на групата и усвояването на нови мощности. Дружествата работят на загуба, а Съветът на директорите няма бизнеспрограма. След септември няма да имат договори и служителите няма да получават заплати”, коментира още Панайотов.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *