HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Режат водопроводите на мъртъвци в дупнишкото с. Бистрица, не си платили сметката за вода

Шефът на ВиК – Дупница Илия Илиев погна некоректни платци в дупнишкото село Бистрица. От вчера работници на водното дружество прекъсват водопроводите на хората от селото, които не са погасили задълженията си. В списъка са 110 семейства с дългове от 14,00 до 1800 лв. Има абонати, които с години не са плащали питейна вода.

В списъка фигурират имена на починали хора, в чиито къщи не живее никой от години. Един от тях е починалият преди три години Кирил Михалчев, който приживе дължал 5,00 лв. за вода, с натрупаните лихви стойността е скочила на 14,00 лв. По-голяма част от натрупаните задължения са от порядъка на 80-100 лв. Длъжник на ВиК е и детската градина в селото. Тя дължи 200 лв. за вода.

Общите задължения на селото към ВиК са в размер на 19 337,00 лв. Срещу 15 абоната са заведени съдебни дела за неплатени сметки.

“Всички трябва да обявим бойкот на ВиК – Дупница. Река Бистрица минава през селото и захранва 50-хилядна Дупница с питейна вода, ние нямаме вода в чешмите си. Цяло лято точим вода от извор над селото. Където минат от ВиК, остават зейнали дупки като кратери – коментираха вчера местни жители. – Ежедневно има бистричани пред кабинета на Илия Илиев, но никой не ни обръща внимание. Все обещават, ще дойдем днес, ще дойдем утре да проверим защо нямате вода, и чакаме с дни. Лесно им е, идват с багера пред къщата ти и ти казват: „Не си платил, ще режем водопровода!”, а ние какво да правим, вода газим, жадни ходим”, категорични са бистричани.

Общинското дружество ВиК калкулира печалба за 2016 г. в размер на 20 000 лв., но старите задължения към кредитори са 333 000 лв.

Както вестник “Струма” писа, при проверка от Главна дирекция “Метрологични измервания” ВиК – Дупница има наложени 7 глоби от по 200 лв. за непломбирани водомери в с. Яхиново и Дупница.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *