Режат почти половината заплата на общински съветници в Кюстендил, ако не гласуват

В Кюстендил са измислили как да стимулират общинските съветници да гласуват при заседанията на комисиите. Санкция до 40% от заплатата грози всеки, който не упражнява правото си на вот. Така в Общинския съвет се надяват да намалят до минимум безпричинното отсъствие от заседания.

Кметът Огнян Атанасов одобрява санкцията и я нарича възпитателна. „Същевременно в правилника се въвеждат още изменения. Граждани ще се изказват в началото на заседанието. Общинските съветници ще бъдат задължително с представително облекло, не се позволява  идване с анцуг. На всеки шест месеца ще има нов председател на Общинския съвет. А пък председателите на комисии и заместниците им ще бъдат излъчвани от самата комисия. Кметовете на малките населени места в общината ще отговарят при обсъждане на конкретен проблем“, каза още Атанасов.

Председателят на КОС Димитър Велинов обясни, че е имало случаи, в които общински съветник идва за минути и си тръгва. „Затова, изработвайки новия правилник, решихме да предложим при повече от пет негласувани точки, да се счита, че служителят не се е явил. Искаме реална работа от всеки един съветник. Единственият начин да ги накараме да работят е като им бръкнем в джоба“, заяви той.

Нова

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *