Режимът за есенно отслабване на Енджи Касабие

Енджи Касабие е сред най-успешните специалисти по хранене у нас. Работила е с редица български и холивудски звезди и е категорична, че диетите не са решение за наднорменото тегло.

„Подсъзнателно допускаме грешка, като не закусваме, защото сме заети с приготовленията, и като седнем на масата, се нахвърляме на храната, а горкият ни стомах се чуди какво се е случило. Той събира 200-250 г храна, а ние му даваме двойно и тройно повече. Като добавим, че през студените месеци се движим по-малко и изразходваме по-малко енергия, проблемът се задълбочава. Включва се и защитната система на организма – при ниски температури ни се хапва по-мазна и висококалорична храна, за да се стоплим“, казва Енджи за хранителните ни навици през зимата. Тя успокоява, че забранени храни няма, има големи порции.

„Диетите са най-големият враг на елегантността. Когато забраняваме на организма си дадена храна, той забравя как да я усвоява. И когато пак започнем да я ядем, той се затормозява и започваме да трупаме килограми. Забраните са проблем и за психиката“, допълва ливанката. „Уча пациентите си да пият много вода, поне по 500 мл преди всяко хранене. Без вода организмът няма как да се освободи от токсините. А те са навсякъде, във всички храни, колкото и да са екологични. Препоръчвам пиенето на вода и след хранене, особено след десерт, за да измиете вкуса на храната и да не се полакомите за още“, съветва Енджи.

Тя препоръчва да се храним според сезона. „Сега е добре да се приемат основно пълнозърнести продукти, бобови растения, пресни плодове и зеленчуци. Консумацията на червено месо, яйца и млечни изделия трябва да е умерена. Намалете храните, които не съдържат целулоза, ограничете захарта, солта и мазнините“, казва диетоложката. Тя апелира да не се отказваме, ако резултатите на кантара не ни удовлетворяват. „Здравословното отслабване е между 0,7 и 2 кг мазнини на седмица“, казва Касабие и дава примерно меню за хранене, с което да се вталяваме без глад.

Закуска: парче баница (140-150 г) с чаша мляко

Втора закуска: 50 г сурови ядки и чаша прясно изцеден сок

Обяд: до 200 г готвена храна според предпочитанията ви и салата от пресни зеленчуци или 250 мл айрян

Следобедна закуска: 180 г печена тиква с мед и орехи.

Вечеря: 200 г печено пиле с гарнитура от печени (задушени) зеленчуци и салата от зеле и моркови

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *