HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Режисьорът Теодор Ушев разгледа бащината си къща в Благоевград и замина на почивка в Гърция

Режисьорът Теодор Ушев използва краткия си престой в Благоевград, за да разгледа старата родова къща на своя баща, художника Асен Ушев, в която сега се намира пицария “Верде”. Известният аниматор, чийто късометражен анимационен филм “Сляпата Вайша” беше номиниран за “Оскар”, посети театралната постановка “Физика на тъгата” в Благоевград по покана на писателя Георги Господинов. Пиесата по неговия едноименен роман бе представена от словенския театър “Антон Подбеушек” за първи път на българска сцена в рамките на театралния фестивал в Благоевград.
“В България съм само за няколко дни. Постановката на словенския театър беше прекрасна. Продължаваме активно работата с Георги Господинов по новия ни общ проект “Физика на тъгата”. След номинацията за “Оскар” имам много интересни предложения, които обмислям”, сподели пред репортер на “Струма” Теодор Ушев.
Двамата с Георги Господинов се превърнаха в успешен творчески тандем. Припомняме, че анимацията “Сляпата Вайша” е по разказ на Георги Господинов, а следващият амбициозен проект е филм по романа “Физика на тъгата”. В него за първи път ще бъде използвана най-старата техника за рисуване, която се нарича енкаустика. Рисува се с горещ восък, в който са разтворени пигменти, разкри талантливият български аниматор, който от 18 години живее в Канада.
След поредицата интервюта покрай номинацията за “Оскар” той заяви, че се е сложил на “медийна диета” просто защото иска да си отдъхне от шумотевицата и светлините на прожекторите. Отделил си е няколко дни за почивка в Гърция, след което лети за Франция и отново влиза в динамиката на работното ежедневие.
БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *