РЕЗУЛТАТ ОТ НЕДЕЛНАТА СРЕЩА НА „ПОЗИТАНО“ 20! Членове на БСП – Якоруда напускат партията заради отказа на К. Нинова да сдаде властта, председателят Б. Михайлов също с оставка в джоба, ще съди областния лидер В. Сарандев за клевета

4-ма от членовете на БСП в Якоруда подадоха заявление за напускане на партията в знак на протест срещу отказа на лидерката Корнелия Нинова да подаде оставка. С оставка в джоба е и председателят на общинската партийна организация Борислав Михайлов, но той ще я подаде на общо събрание на БСП в Якоруда като морален акт за загубата, която социалистите претърпяха на тези парламентарни избори.

„Има и други членове на партията, които са готови със заявления за напускане, и ако не получим подкрепа от мнозинството, БСП в Якоруда сериозно ще се стопи“, мрачно прогнозира младият партиен лидер.

В момента членовете на партията в Якоруда са 56. Заявленията за отказ от червените партийни билети бяха написани вчера, ден след като Михайлов, председателите на партийните организации в Кресна, Благоевград, Банско, Петрич и Симитли, както и областният партиен лидер Валери Сарандев бяха привикани на среща с Нинова на „Позитано“ 20. На срещата, на която присъствали още шефът на предизборния щаб Георги Свиленски, Атанас Зафиров, Вяра Емилова – секретар „Общи дейности”, Ирена Анастасова – зам. председател и водач на листата в Ловеч, Кристиан Вигенин и Христо Проданов, основни теми за разговор били да подава ли оставка Корнелия Нинова, да подкрепи ли партията на Слави Трифонов, да приеме ли БСП мандат, ако Радев им го даде, и да има ли подкрепа за втори мандат на президента.

„Партията пропада – резюмира впечатленията си от срещата с Нинова якорудският лидер Б. Михайлов. – След наказателния вот, който получихме на парламентарните избори, част от членовете на организацията ни поискахме незабавната оставка на Корнелия Нинова, но друга част от съпартийците ни изготвиха опровержително писмо и дори това показва колко сме разделени и как в партията ни има само раздори и интриги. На срещата на „Позитано“ всеки от нас си каза какво мисли за ситуацията, а аз обясних, че мое виждане е, че др. Нинова трябва да си поеме отговорността за загубата и да освободи лидерския пост. И знаете ли каква беше нейната реакция – попита ме дали това е мое лично мнение, или на бюрото. На всичкото отгоре, когато заговорихме за финансовото обезпечаване на кампанията, В. Сарандев даде лъжливи показания пред целия пленум – обяви сума, която била дадена на Якоруда и е по-голяма дори от партийните субсидии към Банско и Белица, взети заедно. Затова ще заведа дело срещу него за клевета – каза го пред целия Национален съвет, свидетели имам много. И какво става? Вместо да се концентрираме върху анализа за загубата, вместо да отдадем дължимото за третото си място в страната на листата, вместо да обединим сили, защото се задават и президентските избори, областното ръководство на БСП продължава да сее раздори в структурите. С други думи, съсипването на партията продължава и това го мислим не само ние, които сме малка, бедна организация, но и големите общински организации в цялата страна“, огорчен е лидерът на БСП – Якоруда Б. Михайлов.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Браво на якорудските социалисти!

    Браво якорудчани, за смелостта, честността и достойнството ви!

    Така правят ИСТИНСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ – истински привърженици на социалната идеология, която се опитвта да подменят с „дясна“.

    Когато хитреци попаднат на възлови позици – скапват всичко надолу…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *