Рекетьори изнудвали богати жени с голи снимки

Рекетьори, изнудвали с голи снимки богати жени чрез заплахи и психически тормоз, вече са с повдигнати обвинения, съобщиха от прокуратурата.

Двамата бяха задържани на 18 декември в София в хода на действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП.

Събраните доказателства сочат, че от май 2019 г., обвинените започнали да набелязват жертвите си сред хора с финансови възможности.

В някои случаи, рекетьорите се представяли пред тях като служители в колекторски фирми и им предявявали искания за плащане на определени суми.

Засипвали ги със заплахи за физическа разправа, използвайки всички възможни начини – очи в очи, по телефона, чрез комуникационните приложения и социалните мрежи. С психически тормоз те успели да принудят жена да им предаде 32 000 лева.

В други случаи влизали в контакт чрез социалните мрежи с момичета и жени и общували с тях, докато спечелят доверието им дотолкова, че да изпратят на изнудвачите свои голи снимки.

Веднага следвало искане за откуп, за да не бъдат изпратени компрометиращите кадри на близките им или да бъдат разпространени в социалните мрежи.

Изнудваните жертви на двамата рекетьори се оказали  от София, Пловдив, Стара Загора и други градове.

На 19 декември, Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за задържане под стража на двамата обвинени. Съдът уважи искането и определи най-тежката мярка за неотклонение за всеки от тях.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Бай Хой

    Щом са били глупави да пратят голи снимки, значи им се иска да ги опъват, та да не се оплакват!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *