Рекорден брой разводи през септември

Най-много разводи има през септември. Първият есенен месец поставя невиждани рекорди в желанието за разтрогване на отношенията.

Съдилищата в Швеция са отчели рекорден брой молби за развод през септември. Определено в края на лятото има нещо, което кара хората да искат да се разделят завинаги.

Максимата, че през есенния месец се извършват най-много разводи, се тиражира от години. Това вече е научно потвърдено.

Според психолозите краят на отпускарския сезон допринася особено много за бума на разводите. През лятото по време на отпуската много двойки се надяват да подобрят отношенията си. Когато това не се случи, логичната реакция е съпрузите да подадат молба за развод.

След септември според статистиката разтрогването на отношенията са доста чести и през пролетта и началото на годината. Това също има своето обяснение. Според психолозите е свързано с факта, че на разделилите се съпрузи им е необходимо определено количество време, за да уредят практическите въпроси, които са свързани с разпадането на семейството.

Бумът на разводите затруднява както съдилищата, така и всички участници, които биват наранени от случващото се. Специалисти и психолози са категорични – стигне ли се до идея за развод, съпрузите не трябва да чакат проблемите да се разрешат сами. Самото очакване лятната отпуска да се справи с неразрешени то години въпроси, е повече от абсурдна, но се обяснява с вродената човешка наивна надежда.

Когато различията между съпрузите се окажат непреодолими, с молбата също не трябва да се чака. Колкото по-рано се приключите с изчерпаните отношения документално, токова по-скоро ще имате шанса да срещнете нещо наистина хубаво и прекрасно, което да преобърне живота и да върне в него любовта. Това трябва да се направи независимо от периода на годината – дали след лятната отпуска или не, разводът трябва да се осъществи и първата стъпка е молбата.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *