Рекорден скок на заразените с коронавирус в Гърция

Рекордните 460 нови случая на заразени от коронавирус обявиха гръцките власти. Пет души са починали, увеличава се и броя на пациентите с Covid-19, които са интубирани до 85, съобщава Kathimerini, цитиран от “Фокус”.

В ежедневния си бюлетин в петък Националната организация за обществено здраве заяви, че 142 от новите потвърдени случаи са свързани с известни вече огнища и само 26 са свързани с пътувания в чужбина.

Новият скок на случаите води до общо брой на заразените в Гърция от началото на здравната криза до 19 346, като смъртните случаи достигнаха 398.
Почти половината от рекордните 460 нови случая на коронавирус в петък са проследени в гръцката столица, което поражда опасения относно разпространението на вируса в общността като цяло, тъй като само 17 от 207-те нови инфекции са проследими и само четири са свързани с пътуване в рамките на страната.

В северната гръцка област Пела също се наблюдава рязък скок на случаите до 117 в петък след огнище в консервна фабрика, където 114 души са дали положителни резултати.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *